Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 11, 2010, 02:04:19

Zaloguj się podając nazwę użytkownika i hasło
Szukaj:     Szukanie zaawansowane

Strona główna Pomoc Zaloguj się Rejestracja
+  guitarman.pl
|-+  Fora tematyczne
| |-+  Gitary klasyczne/akustyczne (Moderatorzy: robert, artur)
| | |-+  Czy Warto...?
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Czy Warto...?  (Przeczytany 114 razy)
Dawid7225
Newbie
*

Email
« : Lipiec 19, 2010, 16:49:55 »

Witam. Ostatnio bardzo napaliłem się na zakup Gitary elektrycznej , jednak z powodu braku gotówki zamierzam na sam początek kupić sobie jakiegoś klasyka dla początkującego gracza.Chcę zacząć od klasyka ponieważ nie mam dużo kasy na zakup czegoś "lepszego"... . Zamierzam nauczyć się grać w ogóle na jakimś sprzęcie z niższej półki , którego nie odstawie po kilku minutach gry.. chociaż wiadomo , że początki są trudne.. . W przyszłości chciałbym grać muzykę spod gatunku Heavy Metal/Metalcore/Thrash Metal i Hard Rock  .Na sam początek myślałem o tym klasyku , ale nie wiem czy warto..  :

http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-klasyczne/burswood-classic-set

Czy może poczekać aż mój portfel przybierze na wadze..?!. Zakładam ten temat abyście mi jakoś pomogli , doradzili , komentowali i wyrazili swoją opinię

Z  góry dzięki za pomoc.

____________________________________________________________________________________________________________________________

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 19:58:07 wysłane przez Dawid7225 » Zapisane
Michale
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2010, 00:45:51 »

Przede wszystkim gitara akustycznia, a nie klasycznia. Na początek każda gitara jest dobra, ALE!!! Jeśli zaczniesz od mizernej gitary z wysoką akcją strun, niewygodnym gryfem i fatalnym brzmieniem, to w ogóle szybko możesz się zrazić do uczenia gry na gitarze. Idź do najbliższego sklepu  z gitarami i powiedz, że chcesz się uczyć. Z tego co wiem, to dobrymi gitarami w ogóle i na początek jest firma produkująca gitary T.Burton. Poszukaj jakieś używki, zanieś ją do serwisu gitarowego do ustawienia i ucz się gry.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 00:47:23 wysłane przez Michale » Zapisane
pawełmaestro
Newbie
*

Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 19, 2010, 21:08:14 »

na klasyku zagrasz piękne flamenco ,klasyke i wstępy do utworów np.metaliki
Akustyk nadaje sie do bluesa rock´a i popu
ja radze na początek kupić klasyczną gitarę bo na niej według mnie łatwiej nauczyć sie grać i opanować różne techniki jak np. tremolo
Pozdrawiam
Dawid7225
Newbie
*

Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 03, 2010, 22:34:51 »

Ah...   Niezdecydowany . Akustyczna... , klasyczna... . Teraz sam nie wiem... Język. Jak możecie to przedstawcie to jakoś tak abym mógł wybrać zdecydowanie , którą gitarę zakupię.. . Po tych odpowiedziach to mam niemały mętlik w głowie. Napiszcie coś jeszcze jeśli możecie.. , tak abym już nie miał wątpliwości. Nie chce potem żałować. Z góry dzięki za pomoc.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!